BLUE CO2-aggregat sikrer fremtidens ventilation hos Jyske Finans A/S

Klimavenlighed og energieffektivitet var i fokus, da ventilationsentreprenøren, HM-Ventilation a/s, benyttede sig af Unic Airs nyudviklede BLUE CO2-aggregat i forbindelse med udskiftningen af et nedslidt ventilationsanlæg i Jyske Finans A/S’s domicil i Silkeborg.

Da Jyske Finans A/S, som er en selvstændig virksomhed i Jyske Bank-koncernen, skulle udskifte et ældre ventilationsanlæg med en ny effektiv ventilationsløsning, blev HM-Ventilation a/s efter en udbudsrunde valgt som leverandør.

I Jyske Bank-koncernen arbejder man med konstant på at blive mere klima- og miljøbevidste og reducere CO2-udledningen. Desværre er ventilationsanlæg ikke uden omkostninger for miljøet. Store mængder miljøskadelige kølemidler og et højt energiforbrug er normalt for at kunne drive et ventilationssystems køleflader, kompressorer mv.

HM-Ventilation a/s satte sig derfor for at tilbyde Jyske Finans A/S en konkurrencedygtig, fremtidssikret og energieffektiv ventilationsløsning med god driftsøkonomi og mindre klimaaftryk end traditionelle ventilationsanlæg.

Løsningen fra HM-Ventilation a/s blev blandt andet baseret på ventilationsaggregatet – Blue CO2 – fra Unic Air, som efter en udviklingsfase og knap tre års test i starten af 2020 stod klar med en ny generation ventilationsaggregater til komfort, hvor alle skadelige kølemidler er erstattet med ren CO2, som har et lavt GWP (Global Warming Potential).

»Med de nye Blue CO2-aggregaterer står Unic Air med et enestående produkt, som ikke er set i ventilationsbranchen tidligere. Vi var derfor ikke i tvivl om, at Unic Air skulle inviteres med på projektet hos Jyske Finans A/S, og vi har været meget tilfredse med samarbejdet«, siger direktør Henrik T. Madsen fra HM-Ventilation a/s.

I et samarbejde mellem det tekniske personale fra Jysk Bank-koncernen og ventilationsentreprenøren HM-Ventilation a/s har Unic Air deltaget i hele processen fra rådgivning til færdig ventilationsløsning hos Jyske Finans A/S.

Herunder:

  • Rådgivning og projektering af ventilationsaggregatet
  • Produktion og levering af Blue CO2-ventilationsaggregat klargjort til automatik-opkobling på Jyske Bank-koncernens system til bygningsstyring og energy management
  • Pladsbyg hos Jyske Finans A/S

Unic Air har solid erfaring med pladsbyg-opgaver, hvor ventilationsaggregaterne bygges efter pladsforhold og svært tilgængelige steder.

Hos Jyske Finans A/S er ventilationsaggregatet placeret i et tidligere betonsikringsrum med en 70 centimeter bred dør. Derfor leverede Unic Air det nye BLUE CO2-aggregat i moduler og samlede det direkte på stedet.

Læs mere om BLUE CO2-ventilationsaggregater til komfortventilation.

Besøg HM-Ventilation a/s

Andre nyheder

Blæs liv i en grønnere fremtid
Skiftet mod naturlige kølemidler
Ny formand i bestyrelsen
Unic Air udnævnt til Børsen Gazelle 2020