Unic Air har specialiseret sig i ventilationsaggregater til fastfoodrestauranter. Vi har udviklet et ventilationsaggregat med en glasrørsveksler og et patenteret automatisk vaskesystem, som problemfrit kan genvinde varmen fra den fedtede udsugningsluft. Dermed kan udgifterne til rumopvarmning reduceres kraftigt.
Automatikken i GX-aggregatet, som vi kalder det, er udviklet og specialiseret gennem vores årelange erfaring. Automatikken sikrer optimal drift af aggregatet med den bedst mulige styring af ventilationen i både køkken og lobby/restaurant.
Ventilationsaggregatet er uden filtre i udsugningen, så den fedtede udsugningsluft sendes direkte igennem glasrørsveksleren, hvorfra en stor del af varmen genvindes til indblæsningsluften. En varme som ofte ikke genvindes netop pga. fedtet i luften.
Unic Airs patenterede vaskesystem vasker hver nat automatisk glasrørsveksleren ren for fedt, så ophobning af fedt og tilstopning af veksleren undgås. Dette styres af den avancerede automatik i aggregatet og kræver ikke yderligere handling/opmærksomhed fra brugerne.
Du kan læse mere om vores glasrørsveksler her.
De steder hvor GX-aggregatet er i drift, har det vist sig, at der ofte ikke er behov for yderligere tilskudsvarme til opvarmning af indblæsningsluften. Dette medfører en væsentlig besparelse på energiomkostningerne.
Kølekompressor og kondensatorflade sidder i et separat kammer udenfor udsugningsluftstrømmen. Dette betyder bl.a. at køledelen kan serviceres, selvom aggregatet er i drift, dvs. indenfor restaurantens åbningstid, hvilket er med til at reducere vedligeholdelsesomkostningerne på aggregatet.
Med disse aggregater opleves der derfor ofte driftsbesparelser på op imod 40-60.000 kr. om året, og på den måde opnås en kort tilbagebetalingstid på GX-aggregatet.
GX-aggregatet er bygget ud fra Plug&Play-tankegangen, hvor alle funktioner og komponenter er bygget ind i aggregatet fra fabrikken. Aggregatet er derfor fuldt ud udstyret med automatik, køl og vaskeanlæg fra fabrikken.
Aggregatet kan yderligere leveres med indbygget to-zone-køl, der giver mulighed for at differentiere indblæsningstemperaturen i køkken og restaurant.
Automatikken kan tilgås via internettet og dermed giver det brugeren mulighed for at overvåge aggregatet. Der er yderligere en indbygget funktion, der giver mulighed for at få alarmer ved lav sæbebeholdning vis sms eller mail.
Alle former for køkkener og restauranter med varm og fedtet køkkenudsugning, hvor man ønsker at genvinde varmen fra udsugningen.
Herunder kan du se et udpluk af vores referencer til fastfoodrestauranter
Unic Air har med base i Solbjerg ved Aarhus siden 2008 udviklet og solgt kundetilpassede ventilationsaggregater
til industri-, konsum- og komfortventilation produceret på fabrik i Hørning.
© 2025 Unic Air – Designet af Aveo web&marketing